Hé, wat fijn je hier te zien. Ik ben Marjolijn én ik zat al op jou te wachten.

Over Marjolijn Daverveld

Ik ben sociaal ondernemer en een zeer ervaren (20+ jaar) communicatieprofessional als het gaat om ondernemen én werken met mensen met een beperking. Met mijn eigen mentorprogramma en community begeleid ik ondernemers om het verschil te maken voor mensen met een beperking.

Marjolijn Daverveld voor het kantoorpand van Re:elle

Met mijn eigen levenslessen over werken met mensen met uiteenlopende beperkingen, leer ik je (je) zelfvertrouwen te vergroten door te werken aan vaardigheid en waardigheid met de juiste mensen om je heen. 

Sinds 1999 heb ik in mijn communicatiebedrijf een werkplek geboden aan 100+ mensen met een fysieke beperking, auditieve beperking, hersenletsel, psychische kwetsbaarheid en autisme. Ook heb ik al tig ondernemers geholpen om beter over hun maatschappelijke waarde te communiceren en meer aandacht te trekken, het beste uit henzelf en hun team te halen en hun waarde te vergroten.

”Vertrek vanuit mensen met een arbeidsbeperking en bouw daar een baan omheen”

Video met transcriptie

slide 1
Als je durft te zien en te doen wat wél mogelijk is, dan bereik je meer dan je vooraf kunt dromen - Marjolijn
slide 1
Alleen kun je veel, maar met de juiste mensen om je heen kom je verder. In mijn team en netwerk ervaren we dat iedere dag, en dat gunnen we jou ook! - Marjolijn
slide 1
Als jij bij gelijkgestemde ondernemers aanhaakt en investeert in energie, tijd en geld, krijg je er zélf veel voor terug - Marjolijn

In 2016 ben ik door de gedeputeerde van provincie Noord-Brabant benoemd als ambassadeur voor inclusief werkgeverschap. Sindsdien geef ik lezingen aan bedrijven en gemeenten. Grote stappen voor mij en mijn team, waarmee ik zoveel meer mensen met een beperking heb kunnen helpen.

“Je hebt koplopers, volgers en achterblijvers. Brabants Besten zijn mijn koplopers”, zegt Bert Pauli. Zo looft hij alle 25 sociale werkgevers en ik ben er één van.

Vandaar ook mijn stap naar mijn tweede bedrijf 100Procent Marjolijn om andere ondernemers te gaan helpen om het verschil te maken voor mensen met een beperking. Om te ondernemen zoals ik dat zelf doe. 

Al kreeg ik iedere dag al bewonderende reacties voor mijn bedrijf. Dat voelde bij mij altijd wat ongepast. Je hoorde me dan ook vaak zeggen dat ik weer complimenten had moeten incasseren. Zo’n groots gebaar verdiende ik toch niet. Ik lachte het weg. Wat ik doe, kan ieder ander ook. Zo ben ik ook begonnen. Iedere keer een klein stapje zetten, meer was het niet.

De bijeenkomst op het provinciehuis, de woorden van Bert Pauli in het bijzijn van mijn familie en vriend, deden echt wel wat met mij. Ik werd benoemd door de gedeputeerde als Brabants Besten. Een voorbeeld voor inclusief ondernemerschap voor onze provincie. Niet langer was ik de uitzondering, maar een echte koploper. Vanaf dat moment noem ik mezelf volmondig sociaal ondernemer.

Achteraf zie ik dat, dat wat ik doe, voor mij zo vanzelfsprekend is. Ik voelde daarom niet dat ik die complimenten verdien. Ik heb er niet voor geleerd. Het kost mij geen moeite. Als ik iemand met een beperking ontmoet, zie ik nu eenmaal de mogelijkheden. Wie ziet er beren op de weg? Ik niet. Het is een knop die ik niet uit kan zetten. Nu weet ik dat wat je van nature kan, misschien wel je grootste verdienste is. Ik zie mogelijkheden in mensen met een beperking en geef niet op!

Natuurlijk kan ik dit allemaal niet zonder mijn team. Mensen met een fysieke beperking of psychische kwetsbaarheid die mij dagelijks ondersteunen met de marketing, communicatie, vormgeving en administratie. We werken met veel enthousiasme samen en zoeken steeds naar manieren om ons werk en onze samenwerking te verbeteren. Sommige van hen ontmoet je tijdens online netwerkbijeenkomsten en in de Facebookgroep, anderen werken liever achter de schermen.

Ik ontvang iedere dag zoveel positiviteit voor wat ik doe met mijn bedrijf en wat ik doet met mensen! Mijn visie en ervaringen deel ik graag met anderen, dus ook met jou! Als je met mij werkt, ga ik er helemaal voor. Met al mijn raad en daad, creativiteit en aandacht, zodat ook jij succesvol kunt ondernemen zonder beperkingen. Zie wat wel kan!

Met hartelijke groet,

Handtekening Marjolijn

Marjolijn Daverveld, 100 Procent Marjolijn

P.S. Ben jij ook toe aan Succesvol Ondernemen Zonder Beperkingen? Dan nodig ik je graag uit voor een g(r)oei gesprek!

”Harrie zorgt er voor dat mensen met een beperking hun werk kunnen doen”

Video met transcriptie

Wat jij misschien nog niet weet, maar wat mij echt 100% maakt:

  • Mijn allergrootste prestatie is dat ik moeder ben van drie krachtige dochters. Ik bof met alle wijze lessen die ik in mijn communicatiebedrijf heb geleerd van het werken met de tien jaar oudere versie van mijn kinderen. 
  • Als ik later groot ben, dan wil ik naar IJsland. Wat een prachtig en puur land. Ik voel me zooo thuis bij de openheid en echtheid van die mensen.
  • Je zult me vaak Flink, Dapper en Stoer horen zeggen, want dat zijn de namen van onze rasechte, eigenwijze teckels. Ze zijn klein, maar voelen zich zo groots. Luisteren doen ze niet zo goed, maar ze zijn wel errug lief.
  • Synchroonzwemmen is het helemaal voor mij. De glitter en glamour van zo’n mooie teamsport voor vrouwen. Wat heb ik veel vrije uren aan de kant en in het water in binnen- en buitenland doorgebracht. Er is niets mooiers om je hoofd mee leeg te maken en je grenzen te verleggen.
  • Van kinds af aan heb ik iets met tekenen. Je kunt iets moeilijks zo gemakkelijk uitleggen in één plaatje. Dan zijn er geen woorden meer nodig. Misschien dat mijn dyslexie ook wel geholpen heeft.
  • Ik helemaal weg ben van alles en iedereen met een zachte G. Laat ze maar zingen.
Foto van Marjolijn's dochters, elk zittend op een kubus.
Afbeelding van hondje Flink kijkend naar een banner.
Marjolijn en anderen die trots hun medailles laten zien

Ontdek welke stap jij kan zetten

Marjolijn in gesprek met ondernemers
Marjolijn luister aandachtig bij interview met opdrachtgever

Vraag een gratis groeigesprek aan

  • Ontdek welke groeikansen er liggen voor jou en binnen jouw bedrijf
  • Ontdek jouw echte sleutel tot succes
  • Doe inspiratie op en voel weer enthousiasme en plezier

Veelgestelde vragen

Jazeker. Natuurlijk kan ik dit allemaal niet zonder mijn team. Bij Reëlle Communicatie werken mensen met een fysieke beperking of psychische kwetsbaarheid die mij dagelijks ondersteunen met de administratie, marketing, communicatie en vormgeving. Sommige van hen ontmoet je tijdens online netwerkbijeenkomsten en in de Facebookgroep, anderen werken liever achter de schermen.

Deze vraag krijg ik steeds vaker. Natuurlijk zet ik mij nog steeds in voor mensen met een beperking op de arbeidsmarkt. Bij mijn communicatiebedrijf Reëlle kun je nog steeds een werkplek krijgen als jij dat nodig hebt.
Denk je: “We mankeren toch allemaal wel wat?” of “Ik ga niet met mijn beperking te koop lopen.” Dat mag. Maar stop dan met lezen. Want dan begrijpen jij en ik elkaar waarschijnlijk niet.
Heb je talent en wil je mijn team versterken? Ik ga graag met jou in gesprek over jouw wensen en mogelijkheden. Reageer en vertel wat jouw uitdaging is via vacature@100procentmarjolijn.nl. 

Jazeker. Door mijn benoeming bij Brabants Besten heb ik als sociaal ondernemer diverse keren mijn verhaal gedeeld over mijn stappen als sociaal ondernemer voor gemeenten en  ondernemerclubs. Steeds vaker kreeg ik de vraag hoe doe jij dat nou? Ik wil net zo ondernemen als jij dat doet. Mijn ervaringen deel ik nog steeds graag met iedereen die net als ik het verschil willen maken voor mensen met een beperking. Neem gerust contact met me om te zien wat wél kan.

Grapje. Die vraag krijg ik nog niet, maar ik ben serieus al plannen aan het maken en ik leg al alles vast in mijn hoofd. Mijn ervaringen met 16+ jaren werken met 100+ mensen met een beperking deel ik graag met anderen. Verhalen schrijven en boeken maken, doe ik met Reëlle al voor anderen. Nu achter de schermen ook eindelijk voor mezelf. Wil je nu al tips ontvangen? Geef je dan op

Ja, als jij vanuit jouw rol bij UWV, een gemeente, arbeidsmarktregio, sociale werkvoorziening, verzekeraar of werkgeversorganisatie, het verschil wil maken voor mensen met een beperking door inbreng van 16+ jaren praktische ervaring op de werkvloer, dan sta ik open om eens met je mee te denken. Neem gerust contact op om te zien wat wél kan

Jazeker, je bent niet de eerste die het vraagt. Flink is alweer een stuk flinker en nog eigen wijzer. Zij is nu in goed gezelschap van twee teckels in opleiding, die (meestal) luisteren naar de namen Dapper en Stoer. 

Chat openen
Hallo,

Heb je vragen over Succesvol Ondernemen Zonder Beperkingen? Stuur me een berichtje. Ik help je graag via Whatsapp.

Groet Marjolijn Daverveld